image

LINE CUBE SHIBUYA Shibuya Public Hall

A theatre brings people together in celebration on special occasions. The Shibuya Public Hall design uses spectacular coloured glass to underline the sense of exaltation in the Japanese matsuri theme and unify the lively atmosphere of the foyer with that of the Koen-Dori shopping street outside. The south-west façade creates an art wall symbolizing the city of Shibuya with coloured panels fitted as segmented frames which emphasize the concrete texture. The cladding facing Yoyogi Park takes shape as a formal frame around a stage using a motif of theatre curtains. This illustrates Shibuya Public Hall’s presence as a performing arts hub welcoming people with soft drape curtains ready to open and start the story. The hall interior also transforms the seating arena into a piece of art by adopting the same colourful art wall design as the exterior. The colourful gradation throughout underscores the excitement of a theatre space.

Master Designer〈Facade+Interior+Landscape Design〉
Hoshino Architects
Master Architect
Nihon Sekkei, Inc.
Contractor
Tokyu Construction Co., Ltd.
Client
Mitsui Fudosan Residential Co., Ltd
Location
Tokyo, Japan
Completion
2019
Size
9,570㎡ 6 above ground & 2 basement levels

387

image

388

image

389

image

390

image
image
image

393

image