image

Tokyo Port City Takeshiba Residence Tower

The landscape design for the square adjoining Takeshiba Station took advantage of a coral reef garden plaza concept. The design configures colorful vegetation in a curvilinear orientation while integrating lighting, shapes and colors strongly resembling coral reef. The benches conform to this curvilinear shape to provide a lush, leisurely space offering a sense of freedom outdoors. The design encouraging outdoor meetings and various other activities aims to foster the same spontaneous creativity as an indoor environment.

Master Design Architect〈Facade+Interior+Landscape Design〉
Hoshino Architects
Contractor & Local Architect
Haseko Corporation
Client
TOKYU LAND CORPOTATION & Kajima Corporation Albero Grande Co., Ltd. (Joint Venture of of TOKYU LAND CORPOTATION & Kajima Corporation)
Location
Tokyo, Japan
Completion
2020
Size
Approximately 19,382㎡ 18 above ground

600

image

601

image

602

image

603

image

604

image